Ajakplasztika

Ajak vastagítás

Injekciós kezelés:

Az ajkak teltségének fokozása lehetséges injekciós hyaluronsav kezeléssel. A kezeléshez felszívódó és nem felszívódó, maradandó anyagok is rendelkezésre állnak. Első hallásra mindenki a maradandó anyagot választaná, de a plasztikai sebészeti gyakorlat mégsem ez.
Az injekcióval bejuttatott végleges anyagot ugyanis nem lehet eltávolítani, ha esetleg szövődménye van vagy nem tetszik az eredménye. Emiatt először felszívódó anyagot használunk. Ennek mennyisége és esztétikai eredménye irányadó lehet egy későbbi tartósabb anyag használatához. Az injekciós ajakvastagítást ismételni lehet, ha az elért eredményt fokozni akarjuk.

Az injekciós kezeléshez használható hyaluronsav készítmények széles spektruma áll rendelkezésre:

Restylane - felszívódása 3 hónap után várható
Perlane - felszívódása 6 hónap után várható
Princess Filler - felszívódása 6-8 hónap múlva várható, beadás után még formázható
Juvederm Volift - felszívódása 1 év után várható

Ajak feltöltés saját zsírral

A különbözõ típusú és összetételû gyári injekciós készítmények mellett ajakfeltöltést (szájfeltöltést) saját zsírral is igen gyakran végezünk. Különösen előnyös ez 40 év feletti hölgyeknek. Akinek ínysorvadást jelzett fogorvosa, ajka bizonyosan vékonyodik majd. A hiányzó jelentős volumen pótlása tartósan megoldható saját zsír átültetéssel. Ilyenkor a test más területérõl (pl. hasfal) zsírszívással eltávolított zsírsejteket ültetünk át az ajkakba. Az átültetett zsírsejtek fele marad meg tartósan. A kívánt tartós eredmény eléréséhez a saját zsír feltöltést kétszer szükséges elvégezni. A felszívódó anygokkal összehasonlítva viszont biztosan mondhatjuk, hogy azok teljesen felszívódnak, a saját zsírnak viszont fele biztosan megmarad véglegesen!
Hasonló módon a szem alatti besüppedést, a sötét karikákat is lehet korrigálni saját zsír átültetéssel.

Ajak formálás PTFE szálakkal:
Az ajak vastagítás másik gyakori módszere a PTFE (GoreTex) szálak behúzása az ajkakba. Ezek a szálak egyszerű műtéttel implantálhatók.
Ennek a módszernek az előnye, ha túl sok a behúzott szál vagy idegentest érzést okoz, akkor egy - két szál egyszerűen eltávolítható szemben az injekcióval beadott anyagokkal.

Ajak formálás PermaLip szálakkal:
Az ajak vastagítás másik gyakori módszere a PermaLip szálak behúzása az ajkakba. Ezek a lágy tapintatú mégis tömör anyagú szilikon rudacskák 3-4-5 mm vastagságban is elérhetők. A PermaLip szálak egyszerű műtéttel implantálhatók.
Ennek a módszernek az előnye, ha túl sok a behúzott szál vagy idegentest érzést okoz, akkor egyszerűen eltávolítható szemben az injekcióval beadott anyagokkal.

Ajak formálás műtéttel:
Az ajkak egyes alaki eltérései műtéttel is javíthatók.
Lehetséges az ajkak sarkainak emelése (mosolygós jellegű ajak kialakítása) vagy az ajakpír ívének változtatása.
Ezeket a műtéteket egyedi megbeszélés és komputeres tervezés előzi meg minden esetben.

Plasztika.net honlapcsoport