Lézeres bőrfiatalítás

Lézeres bőrfiatalítás

 

EsteLux G kezelés

Az EsteLux G készülék a bőrfiatalító fénykezelések új generációja. Ennek a kezelésnek az előnye, hogy az eredmény eléréséhez szükséges fényenergiát több részletben elosztva, kúraszerűen tudjuk adagolni. Az eredménye mégis összegződik. Ezáltal a kezelés nem okoz semmiféle sebfelszínt, a páciens hétköznapi életvitelét nem zavarja. Nincs gyógyulási időszak, legfeljebb kozmetikai kezelésnek megfelelő arcpirosodás van a kezelés napján. A kezelést kúraszerűen, hetente ismételve, összesen 6 alkalommal javasoljuk végezni.

A kezelés a bőr saját kollagén képződését indukálja, ami a bőr rugalmasságát adja. Az arcbőr érezhetően és láthatóan feszesebbé válik, a kollagén rostok ellazulásból eredő felületes ráncocskák eltűnnek. A bőr tág pórusai is valamelyest szűkülnek, a bőr texturája finomabbá válik.

A kezelés másik hatása, hogy a korosodó bőr jellegzetesen barnás "öregségi foltjai" is jó eredménnyel eltűnnek vagy halványulnak.

Az EsteLux kezelés harmadik hasznos hatása, hogy az arcon lévő kicsiny piros pókháló erek is elzáródnak.

Mindezekkel együttesen a kisebb, korral megjelenő bőrhibák eltűnnek, az arcbőr minőségének jelentős fiatalodását érjük el.

A mély dinamikus ráncok (amik a mimikai izmok összehúzódása miatt a bőr gyűrődéses jellegű ráncai) eltűnése ettől nem várható. Ezek javítására lézeres műtét vagy Botox kezelés javasolt.


CO2 Lézeres műtétek

Az orvosi lézerek a csúcstechnika eszközei. A lézer az orvosi felhasználás szempontjából nagyon pontosan fókuszálható és computer által vezérelt fényenegia. Azokban az esetekben tudunk vele heg nélkül operálni, ha a beavatkozás mélysége nem éri el a bőr legalsó rétegét. Ebben az esetben a bőr alsó rétegéből természetes módon, heg nélküli gyógyulás történhet. A műtétekhez érzéstelenítés szükséges, mert a közhiedelemmel ellentétben érzéstelenítés nélkül a lézeres beavatkozás sem teljesen fájdalom mentes.

A pásztázó (scanning CO2) lézerekkel a szemhéjak, az arc bőrének, a kéz vagy más elöregedett bőrterületnek a felületes rétegét elpárologtatjuk. A pontosan adagolható energia nyalábbal rétegről rétegre hántjuk le a bőrfelszínt. A bőr mély rétege viszont sértetlen marad és az "Anya Természet" 8-10 nap alatt ismét fiatal, új hám réteget képez az elpárologtatott réteg helyén. Ezzel a bőr ténylegesen megújul és a finom ráncolata kisímul. A lézernek főképpen a száj körüli területek, a szemhéjak, és a homlok ráncolatának fiatalításában van nagy jelentősége. A mély gyűrődések, barázdák területén eredménye nem annyira hatásos, a finomabb redők viszont teljesen eltűnnek.

A beavatkozást követően 10 -14 napos elővigyázatos otthoni kezelés szükséges és több hétig is bőrpír észlehető a kezelt területen. Ezt két hét után megfelelő alapozó és kiegészítő kozmetikumokkal teljesen el lehet fedni a szükséges ideig. A teljes gyógyulás viszonylag hosszú idő, két hónap után várható.
Az alábbi képek műtét előtt és teljes arc lézeres kezelését követően 3 héttel készültek.

A lézerekkel a korosodó bőr jellegzetesen barnás "öregségi foltjai" is jó eredménnyel kezelhetők. Ezek a foltok a felületes bőrréteg hámosodási zavara miatt jelentkeznek, amit elpárologtat a lézer energia.

A különböző hullámhosszúságú (színű) lézerek más-más orvosi felhasználásra alkalmazhatók.
Sajnos nincs olyan lézer, ami mindenféle műtéti beavatkozásra egyaránt alkalmas.További használatos lézerek a plasztikai sebészetben.

Rubin lézer 
tartós epilálásra, érzékeny területek (pl. arc) szőrtelenítésére
tetoválások heg nélküli elhalványítására,
szeplők, festék foltok eltávolítására alkalmas

Alexandrit lézer
tartós epilálás kezelésére alkalmas ugyanolyan hatásmódon mint a rubin lézer, de tetoválások kezelésére nem javasolható

Argon lézer:
Az argon lézer fénye legfőképpen a vérfestékben nyelődik el.
Érdús bőrelváltozások, tűfoltok,
pókhálószerű visszérbetegség kezelésére alkalmas

Nd-YAG lézer
egyes tetoválások elhalványítására,
bőrdaganatok eltávolítására használatos a plasztikai sebészetben.

Vissza a kezdőlapra!

Laser Rejuvenation
Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának tájékoztatója

e-mail:
bajuszdr@tvnetwork.hu

 

Plasztika.net honlapcsoport