Tetoválás eltávolítás

A Q-5 YAG Lézer új módszer :
tattoo eltávolításra,
szeplők eltávolítására

A lézeres kezelés elvi alapja:
A lézerfény nagy energiájú fénysugár. A Q-5 YAG LÉZER fénye akadály nélkül hatol át a világos bőrön. A sötét színű festékekben viszont teljes mennyiségben elnyelődik. Elnyelő festék a lézerfény számára a barna bőrfesték (melanin) és a sötét színű tetováló festékek is.

Tetoválások eltávolítása:
A Q-5 YAG LÉZER készülék (magasabb energia tartományban, Q-switch üzemmódban) alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, de azt csak olyan erősséggel adagolhatjuk a kezelés során, hogy a festék molekulák körül a bőr ne melegedjen fel túlságosan. A lézer energia különböző festékekre különbözően is hat.  Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár. Ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol) és a fehérvérsejtek számára  hozzáférhetővé teszi, majd ezek a sejtek  takaritják el szervezetünkből a festék maradványait.
Érthető, hogy a szükséges kezelések száma függ a használt tetováló festék anyagától, mennyiségétől és az egymásra helyezett festékrétegek számától.

A Q-5 YAG lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes tetoválások halványítására is alkalmas.

Szeplők eltávolítása:
A Q-5 YAG Lézer készülék speciális beállításával elérhető, hogy a lézer energia csak a bőr természetes festékanyagában, a sötétebb területeken felszaporodott "melaninban" nyelődjön el. Megfelelő energia tartományt alkalmazva a szeplők természetes festékanyaga elbomlik. Klinikai tapasztalat szerint a többlet bőrfestéket termelő sejtek túlműködése hosszú időre megszűnik. Erős napozás is csak gyengébben indukálja az ismételt festéktermelést. Emellett is fényvédő krémek használata javasolt a nyári napos órákban.
Hazánkban az első készülék Szegeden a Forrás Magánklinikán üzemelt.Kérjen ingyenes tájékozatót ! (tel: 62 / 431 899)


Mi befolyásolja a kezelést és
hogyan érhető el a legjobb hatás a l
ézer kezelésekkel?

Kétségtelen, hogy a festékes eltérések leghatásosabb kezelése lézerrel érhető el napjainkban. Ezek közül is kiemelkedik a Q-5 YAG Lézer hatása e téren. Talán nem tudja, hogy a végeredmény és az egyes kezelések hatásfoka is függ a pácienstől. Ahhoz, hogy a legjobb hatást érjük el a legkevesebb kezeléssel, Ön is segíthet! Hogyan? Néhány olyan apróságnak tűnő tényezőre hívjuk fel a figyelmét, melyekkel Ön is fokozhatja a lézerkezelés hatásfokát.

A bőrünk színe:
Ez részben örökölt tulajdonságunk és bőrünk színe testtájanként is változó. A napozás és a szolárium viszont erősen barnítja bőrünk színét azáltal, hogy a bőrfesték termelését serkenti a festéksejtekben. A szeplők is lényegesen erősebben látszanak napozás hatására. Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű egyénen, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben. Viszont kisebb energiával tudjuk csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti.

Javasoljuk, hogy lézer kezelés előtt legalább két hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon!

A tetoválások készítése során ritkán hegesedés is keletkezik a sűrű szúrások miatt  a bőr rétegeiben a minta rajzolatának megfelelően. Ilyen esetekben a hegeknek az eltüntetése teljes mértékben nem mindig lehetséges.

A kezelendő terület előkészítése:
Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé. Sérült, aktív pattanásos, ekcémás vagy más bőrbetegség miatt károsodott, elvékonyodott, esetleg hámló bőrfelületen a kezelés nem előnyös. Akár a kezelés elhalasztását is indokolhatja.
A lézerkezelést megelőző napokban a testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetjük  bőrünket. Aktív kozmetikai kezelés a lézer előtti napokban ezt szintén segítheti, de a lézerkezelés napján már nem tanácsos kozmetikushoz menni.

A kezelés időpontja:
A kezelés időpontját úgy egyeztesse, hogy utána otthon legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra, ha bőre érzékenyebb. Bőre a kezelés után piros lehet! Napégésnek megfelelő kellemetlenségre kell számítani az első kezelések után. Ha tetoválása olyan területen volt ami nem fedhető nem fedhető el ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot.  A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb lehet a környező bőr színénél.
A Q YAG Lézer kezelést ne hagyja utolsó pillanatra.
A kezelés eredménye tetoválások kezelésénél az első kezelés után még alig vehető észre. 3 - 8 kezelésre is szükség lehet a tetoválás teljes elhalványulásához. A kezelések száma attól függ, hogy milyen tipusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkednek el a festék molekulák. A kezeléseket általában 3-4 hetenként ismételjük,  amikorra az előző kezelés miatti  bőrreakció és esetleges hámlás befejeződik.

Festék minta:
A Q-5 YAG lézer nem minden festékre hat egyformán. A festék színe és tipusa is befolyásolja a szükséges kezelések számát és a várható eredményességet. Néha lehetőség van arra is, hogy a használt festékből mintát tud hozni magával a páciens. Ha erre Önnek is van lehetősége akkor hozza magával. Igy   lehetőség kínálkozik egy pontos próbakezelésre is (fehér lapon). Előre láthatja a várható eredményt még a kezelések megkezdése előtt.

Lézer kezelés után:
A lézer kezelét követő napon a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezelés okozta időleges színeltérést alapozók és krémpúderek megfelelően elfedik.
A kezeléseket követően  napozni, szoláriumozni nem szabad! A kezelt terület lehámlására kell számítani. Panthenol hab és más napégésre ajánlott   krémek használata szükséges lehet a kezelés után.További kérdéseire is szívesen válaszolunk.   

      
Információs telefonszámunk:

+36 (62) 431 899 

Plasztika.net honlapcsoport