Szemhéjplasztika

A szemhéj ránctalanítása

Rendszerint a szemhéj laza bőrén jelennek meg az első szarkalábak a leggondosabban ápolt bőrön is. Ez kozmetikumokkal évekig észrevétlenné tehető. Ezen korai időszak alatt műtét semmiképpen sem javasolt.
A szemhéjplasztika gyakori kérés az arc más területeinek ránctalanítása nélkül is. Ez önmagában lényegesen kisebb műtéti beavatkozást jelent.

A szem körüli eltérés részint a bőr petyhüdtségéből, másrészt a rugalmas rostok eltűnéséből és elfajulásából adódnak.
A szemhéj ránctalanítása összekapcsolható a szemhéj alatti "könnytáskák" eltüntetésével. Ez a szemgödörben lévő zsír kóros elődomborodásából ered. Végezhető az alsó és felső szemhéjakon egyszerre.
A műtét helyi érzéstelenítésben fájdalom mentesen történik. Intézeti megfigyelést nem igényel feltétlenül. Már 4 nap után eltávolíthatók a varratok . Ezt követően szemüvegben, vagy napszemüvegben munkáját is elláthatja.
10 nap múlva a szemhéjakon kozmetikumok is viselhetők.

Lézeres szemhéj plasztika
A hagyományos műtétek mellett lehetőség kínálkozik a szemhéjplasztikák egy részét lézeres eljárással elvégezni, mely során a bőr felső rétegét lézerrel párologtatjuk el. Általában 4-6 nap alatt alakul ki az új hámréteg. Az újonnan kialakuló hámréteg valóban megújult "fiatal" bőrréteg képződését jelenti. A lézeres eljárás a viszonylag korai esetekben kiváló, amikor a kialakult bőrfelesleg még nem jelentős az érintett területen.

 

Thermage szemhéjplasztika műtét nélkül 
A  hagyományos műtétek mellett lehetőség kínálkozik a szemhéjplasztikák egy részét radiofrekvenciás eljárással elvégezni, mely során a bőr alsó rétegében a rugalmas kollagén sortokat  radiofrekvenciával húzzuk ösze.
A Thermage kezelés eredménye 50%-ban a bevatkozás után észlelhető, a másik 50% kialakulása 3-6 hónap alatt a bevatkozást követően alakul ki.
A kezelés előnye, hogy 1-2 órás kezdeti duzzanat után nem jár  egyáltalán munkakieséssel.
A folyamatosan  újonnan kialakuló kollagén hálózat a bőr alsó rétegében rugalmasabb szemhéjak "fiatalos"  megjelenését adja vissza.

A  Thermage kezelés eredménye összességében legfeljebb a műtéttel elérhető eredménynek a fele.
Ára viszont hasonló a műtéti árakhoz.
Aktív üzletasszonyoknak is ajánlható, akik műtéti időszak kiesését nem tudják tolerálni munkájuk végzése miatt.



 

Egyéb lézeres műtétek

Eyelid Surgery
Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának tájékoztatója

e-mail:
szeged@plasztika.net

 

 

 

Plasztika.net honlapcsoport