Szemhéjplasztika

Rendszerint a szemhéj laza bőrén jelennek meg az első szarkalábak a leggondosabban ápolt bőrön is. Ez kozmetikumokkal évekig észrevétlenné tehető. Ezen korai időszak alatt műtét semmiképpen sem javasolt.A szemhéjplasztika gyakori kérés az arc más területeinek ránctalanítása nélkül is. Ez önmagában lényegesen kisebb műtéti beavatkozást jelent.


A szem körüli eltérés részint a bőr petyhüdtségéből, másrészt a rugalmas rostok eltűnéséből és elfajulásából adódnak.A szemhéj ránctalanítása összekapcsolható a szemhéj alatti "könnytáskák" eltüntetésével. Ez a szemgödörben lévő zsír kóros elődomborodásából ered. Végezhető az alsó és felső szemhéjakon egyszerre.A műtét helyi érzéstelenítésben fájdalom mentesen történik. Intézeti megfigyelést nem igényel feltétlenül. Már 4 nap után eltávolíthatók a varratok . Ezt követően szemüvegben, vagy napszemüvegben munkáját is elláthatja.10 nap múlva a szemhéjakon kozmetikumok is viselhetők.

Lézeres szemhéj plasztikaA hagyományos műtétek mellett lehetőség kínálkozik a szemhéjplasztikák egy részét lézeres eljárással elvégezni, mely során a bőr felső rétegét lézerrel párologtatjuk el. Általában 4-6 nap alatt alakul ki az új hámréteg. Az újonnan kialakuló hámréteg valóban megújult "fiatal" bőrréteg képződését jelenti. A lézeres eljárás a viszonylag korai esetekben kiváló, amikor a kialakult bőrfelesleg még nem jelentős az érintett területen.
Thermage szemhéjplasztika műtét nélkülA hagyományos műtétek mellett lehetőség kínálkozik a szemhéjplasztikák egy részét radiofrekvenciás eljárással elvégezni, mely során a bőr alsó rétegében a rugalmas kollagén sortokat  radiofrekvenciával húzzuk ösze.A Thermage kezelés eredménye 50%-ban a bevatkozás után észlelhető, a másik 50% kialakulása 3-6 hónap alatt a bevatkozást követően alakul ki.A kezelés előnye, hogy 1-2 órás kezdeti duzzanat után nem jár  egyáltalán munkakieséssel.A folyamatosan  újonnan kialakuló kollagén hálózat a bőr alsó rétegében rugalmasabb szemhéjak "fiatalos"  megjelenését adja vissza.


A  Thermage kezelés eredménye összességében legfeljebb a műtéttel elérhető eredménynek a fele.Ára viszont hasonló a műtéti árakhoz.Aktív üzletasszonyoknak is ajánlható, akik műtéti időszak kiesését nem tudják tolerálni munkájuk végzése miatt.

Plasztika.net honlapcsoport