Lézeres műtétek

Lézeres műtétek

A lézer az orvosi felhasználás szempontjából nagyon pontosan fókuszálható és pontosan adagolható fényenegia. Azokban az esetekben tudunk vele heg nélkül operálni, ha a beavatkozás mélysége nem éri el a bőr legalsó rétegét. Ebben az esetben a bőr alsó rétegéből természetes módon, heg nélküli gyógyulás történhet. A műtétekhez érzéstelenítés szükséges, mert a közhiedelemmel ellentétben érzéstelenítés nélkül a lézeres beavatkozás sem teljesen fájdalom mentes.
A különböző hullámhosszúságú (színű) lézerek más-más orvosi felhasználásra alkalmazhatók.
Sajnos nincs olyan lézer, ami mindenféle műtéti beavatkozásra egyaránt alkalmas.

Lézeres bőrfiatalítás

A pásztázó (scanning CO2) lézerekkel a szemhéjak, az arc bőrének, a kéz vagy más elöregedett bőrterületnek a felületes rétegét elpárologtatjuk. A pontosan adagolható energia nyalábbal rétegről rétegre hántjuk le a bőrfelszínt. A bőr mély rétege viszont sértetlen marad és az "Anya Természet" 8-10 nap alatt ismét fiatal, új hám réteget képez az elpárologtatott réteg helyén. Ezzel a bőr ténylegesen megújul és a finom ráncolata kisímul. Legfőképpen a száj körüli területek, a szemhéjak, és a homlok ráncolatának fiatalításában van nagy jelentősége. A mély gyűrődések, barázdák területén eredménye nem annyira hatásos, a finomabb redők viszont teljesen eltűnnek.

A beavatkozást követően 10 -14 napos elővigyázatos otthoni kezelés szükséges és gyakran, hogy több hétig is bőrpír észlehető a kezelt területen. Ezt két hét után megfelelő alapozó és kiegészítő kozmetikumokkal teljesen el lehet fedni a szükséges ideig. A teljes gyógyulás két hónap után várható.
Az alábbi képek műtét előtt és teljes arc lézeres kezelését követően 3 héttel készültek.


StarLux G kezelés

A bőrfiatalító fénykezelések új generációja. Ennek a kezelésnek az előnye, hogy az eredmény eléréséhez szükséges fényenergiát több részletben elosztva, kúraszerűen tudjuk adagolni. Ezáltal a kezelés nem okoz semmiféle sebfelszínt, a páciens hétköznapi életvitelét nem zavarja. Nincs gyógyulási időszak, legfeljebb kozmetikai kezelésnek megfelelő arcpír a kezelés napján. A kezelést kúraszerűen, hetente ismételve, összesen 6 alkalommal javasoljuk végezni. A kezelés a bőr saját kollagén képződését indukálja ami a bőr rugalmasságát adja. Az arcbőr érezhetően és láthatóan feszesebbé válik, az ellazulásból eredő felületes ráncocskák eltűnnek.
A kezelés hatására a korosodó bőr jellegzetesen barnás "öregségi foltjai" is jó eredménnyel eltűnnek vagy halványulnak. Valamint az arcon lévő kicsiny piros pókháló erek is elzáródnak.
Mindezekkel együttesen az arcbőr minőségének jelentős fiatalodását érjük el.

A mély dinamikus ráncok (amik a mimikai izmok összehúzódása miatt a bőr gyűrődéses jellegű ráncai) eltűnése ettől nem várható. Ezek javítására Botox kezelés javasolt.

 

További használatos lézerek a plasztikai sebészetben:

StarLux Y
tartós epilálásra, érzékeny területek (pl. arc) szőrtelenítésére
szeplők, festék foltok eltávolítására alkalmas
az arcbőr felső rétegének megfeszítésével bőrfiatalítás

Q-5-YAG lézer
Ezt a több frekvencián működő készüléket tetoválások heg nélküli elhalványítására fejlesztették ki. Csak a Q-kapcsolással rendelkező készülékek használhatók tetoválás eltávolításra.

Rubin lézer
Sötét színű festékekben nyelődik el.
tartós epilálásra, érzékeny területek (pl. arc) szőrtelenítésére
tetoválások halványítására,
szeplők, festék foltok eltávolítására alkalmas
A kezelés lassú vele, ezért ritkábban alkalmazzuk.

Alexandrit lézer
tartós epilálás kezelésére alkalmas ugyanolyan hatásmódon mint a rubin lézer,de tetoválások kezelésére nem javasolható

Argon lézer:
Az argon lézer fénye legfőképpen a vérfestékben nyelődik el.
érdús bőrelváltozások, tűfoltok,
pókhálószerű visszérbetegség kezelésére alkalmas


 


Vissza a kezdőlapra!

Laser Rejuvenation
Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának tájékoztatója

e-mail:
bajuszdr@tvnetwork.hu

 

.

 

 

>>>>>>>>>

Benőtt köröm aloldal létrehozása

http://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/3631/benott-korom-megelozes-es-kezeles

Plasztika.net honlapcsoport