Lézeres műtétek

Lézeres műtétek

A lézer az orvosi felhasználás szempontjából nagyon pontosan fókuszálható és pontosan adagolható fényenegia. Azokban az esetekben tudunk vele heg nélkül operálni, ha a beavatkozás mélysége nem éri el a bőr legalsó rétegét. Ebben az esetben a bőr alsó rétegéből természetes módon, heg nélküli gyógyulás történhet. A műtétekhez érzéstelenítés szükséges, mert a közhiedelemmel ellentétben érzéstelenítés nélkül a lézeres beavatkozás sem teljesen fájdalom mentes.A különböző hullámhosszúságú (színű) lézerek más-más orvosi felhasználásra alkalmazhatók.Sajnos nincs olyan lézer, ami mindenféle műtéti beavatkozásra egyaránt alkalmas.

Lézeres bőrfiatalítás

A pásztázó (scanning CO2) lézerekkel a szemhéjak, az arc bőrének, a kéz vagy más elöregedett bőrterületnek a felületes rétegét elpárologtatjuk. A pontosan adagolható energia nyalábbal rétegről rétegre hántjuk le a bőrfelszínt. A bőr mély rétege viszont sértetlen marad és az "Anya Természet" 8-10 nap alatt ismét fiatal, új hám réteget képez az elpárologtatott réteg helyén. Ezzel a bőr ténylegesen megújul és a finom ráncolata kisímul. Legfőképpen a száj körüli területek, a szemhéjak, és a homlok ráncolatának fiatalításában van nagy jelentősége. A mély gyűrődések, barázdák területén eredménye nem annyira hatásos, a finomabb redők viszont teljesen eltűnnek.
A beavatkozást követően 10 -14 napos elővigyázatos otthoni kezelés szükséges és gyakran, hogy több hétig is bőrpír észlehető a kezelt területen. Ezt két hét után megfelelő alapozó és kiegészítő kozmetikumokkal teljesen el lehet fedni a szükséges ideig. A teljes gyógyulás két hónap után várható.Az alábbi képek műtét előtt és teljes arc lézeres kezelését követően 3 héttel készültek.

StarLux G kezelés

A bőrfiatalító fénykezelések új generációja. Ennek a kezelésnek az előnye, hogy az eredmény eléréséhez szükséges fényenergiát több részletben elosztva, kúraszerűen tudjuk adagolni. Ezáltal a kezelés nem okoz semmiféle sebfelszínt, a páciens hétköznapi életvitelét nem zavarja. Nincs gyógyulási időszak, legfeljebb kozmetikai kezelésnek megfelelő arcpír a kezelés napján. A kezelést kúraszerűen, hetente ismételve, összesen 6 alkalommal javasoljuk végezni. A kezelés a bőr saját kollagén képződését indukálja ami a bőr rugalmasságát adja. Az arcbőr érezhetően és láthatóan feszesebbé válik, az ellazulásból eredő felületes ráncocskák eltűnnek.A kezelés hatására a korosodó bőr jellegzetesen barnás "öregségi foltjai" is jó eredménnyel eltűnnek vagy halványulnak. Valamint az arcon lévő kicsiny piros pókháló erek is elzáródnak.Mindezekkel együttesen az arcbőr minőségének jelentős fiatalodását érjük el.
A mély dinamikus ráncok (amik a mimikai izmok összehúzódása miatt a bőr gyűrődéses jellegű ráncai) eltűnése ettől nem várható. Ezek javítására Botox kezelés javasolt.

További használatos lézerek a plasztikai sebészetben:

  • StarLux Y: tartós epilálásra, érzékeny területek (pl. arc) szőrtelenítéséreszeplők, festék foltok eltávolítására alkalmasaz arcbőr felső rétegének megfeszítésével bőrfiatalítás
  • Q-5-YAG lézer: Ezt a több frekvencián működő készüléket tetoválások heg nélküli elhalványítására fejlesztették ki. Csak a Q-kapcsolással rendelkező készülékek használhatók tetoválás eltávolításra.
  • Rubin lézer: Sötét színű festékekben nyelődik el.tartós epilálásra, érzékeny területek (pl. arc) szőrtelenítéséretetoválások halványítására,szeplők, festék foltok eltávolítására alkalmas. A kezelés lassú vele, ezért ritkábban alkalmazzuk.
  • Alexandrit lézer: tartós epilálás kezelésére alkalmas ugyanolyan hatásmódon mint a rubin lézer,de tetoválások kezelésére nem javasolható
  • Argon lézer: Az argon lézer fénye legfőképpen a vérfestékben nyelődik el.érdús bőrelváltozások, tűfoltok,pókhálószerű visszérbetegség kezelésére alkalmasPlasztika.net honlapcsoport