Visszér műtét

A visszérbetegségek kezelése valójában az érsebészet tárgyköre. Mégis gyakran plasztikai sebészhez fordulnak a páciensek. Ennek két oka is van. Gyakori a betegség  csupán esztétikai panaszokat okozó, felületes, pókháló szerű megjelenési formája, mely eltérést az érsebészek nem tekintenek kezelési indikációnak és a páciensekkel nem foglalkoznak. Ezek az eltérések plasztikai beavatkozásokkal jól kezelhetők. Mások pedig azért fordulnak plasztikai sebészhez, mert a műtéttel járó csúnya és hosszú hegvonalakat szeretnék elkerülni.

Pókháló visszeresség

A bőr felső rétegében észlelhető hajszálerek megvastagodása, mely nem tekinthető betegségnek, ritkán okoz panaszokat viszont az esztétikailag csúnya kékes foltok miatt sok nő szertne megszabadulni tőlük.Kezelésük lézerrel, vagy szklerotizáló (elzáródást okozó) injekciókkal lehetséges. A kezelt erek általában véglegesen elzáródnak, de évek múlva más területen újabb erek megjenése előfordulhat. 4-5 év múlva újabb kezelés válhat szükségessé.

Lézeres kezelés

Az argon vagy NdYag lézer fénye a vérfestékben nyelődik el és a kis erek elzáródását okozza.A kezelés után enyhe bőrpír vagy  kékeszöld foltok jelentkezhetnek, melyek spontán elmúlnak néhány nap alatt.Az erek még egy két hétig látszanak, de keringés már nincs bennük. A kis erek elzáródnak és fokozatosan felszívódnak, és észrevétlenül eltűnnek.Csak a vékonyabb ágak kezelésére hatásos a lézer, 2-3 mm-nél vastagabb ágak lézerrel már nem kezelhetők hatásosan,  ezeket az ágakat injekciózni vagy más plasztikai sebészeti módszrekkel kezeljük.

Injekciós kezelés

A szklerotizáló injekciók helyi gyulladást okoznak a kis erek falán belül. A kezelést követően kompresszios harisnyával vagy fáslival kell összenyomni az ereket a keringés teljes megszüntetéséhez. A kis ágakban a keringés megszűnik és az erek véglegesen elzáródnak.Először hígitott injekcióval kezeljük az ereket, melyek többnyire erre kezelésre is elzáródnak. Csak a megmaradt ágakat injekciózzuk második alkalommal töményebb gyógyszerrel.Ez az óvatos kezelési mód azért javasolt, hogy érzékenyebb bőrűeknek se maradjon vissza  bőr elszíneződés a kezelés után.

Plasztikai műtéti kezelés

A plasztikai sebészek speciális eszközökkel apró, néhány milliméteres metszésen keresztül el tudják távolítani azokat a  tágult visszereket, melyek lézerrel vagy injekcióval már nem kezelhetők. A kis metszéseknek szinte nem is marad észrevehető nyoma. Ezzel az  eljárással rövidebb a gyógyulási idő és szebb esztétikai eredménnyel kezelhetők a visszerek.Súlyos, kisebesedett vagy elszíneződött bőrelváltozások kezelésére márnem alkalmasak a plasztikai módszerek.Ne hanyagolja el visszérbetegségét! Idejében forduljon orvoshoz.

VNUS (Venefit) plasztikai kezelés

Jelenleg a legkorszerűbb visszérkezelési módszer.Speciális rádiofrekvenciás eszközzel tűszúráson vagy apró, néhány milliméteres metszésen keresztül vezetjük fel a szondát az érbe.Ultrahangol ellenőrzés mellett el tudjuk zárni belülről a tágult visszereket.  A kezelésnek szinte nem is marad észrevehető nyoma.Ezzel az  eljárással a műtét után a műtőasztalról leszállva kompresszios harisnya használatával azonnal mozgásképes a páciens. Másnap többnyire munkaképesek a pácienseink.A rövidebb a gyógyulási idő és jó esztétikai eredménnyel kezelhetők a visszerek. Többnyire azok választják ezt a drágább eljárást, akiknek a munkakiesés megéri a műtét 280 ezer Ft-os árát
Ne hanyagolja el visszérbetegségét! Idejében forduljon orvoshoz.

Plasztika.net honlapcsoport