Botox ránctalanítás

 

Botox kezelések

Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, részben  a bőr alatti kötőszövet és zsírszövet petyhüdtsége okozza.
A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély karakter ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a mérges ráncok a szemöldök között, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.
A botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum "A" típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga.
Pontosan a megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónapos átmeneti időre gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését.
A botox több készítménye elérhető:
A kifejezetten esztétikai ránctalanításhoz fejlesztett készítmény nagy molekulasúlyú vivőanyaga miatt a legkisebb mimikai izmokban is ottmarad anélkül, hogy elvándorolna. Nagyon vékony tűvel igen pontosan adagolható. Plasztikai sebészek ezt használják leggyakrabban.
Más botox készítmények kis molekulasúlyú vivőanyag miatt egy szúrással nagyobb terüetek gátlására alkalmas. Ez kifejezetten jó hónalji izzadás gátlásakor.

A kezelés után néhány nappal már látványosan símulnak a mély karakter ráncok is. Kiemelkedően jó hatást lehet elérni a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak ráncainak kezelésével. Eltűnik a mérges tekintet, szemünk kinyílik. A szájzug lefelé görbülő vonala is vonzóan mosolygóssá válik, ha csak a lefelé húzó kis mimikai izom mozgását gátolja a Botox.
Az izomműködés gátlása csak átmeneti, ugyanis a Botox hatása 4-6 hónap múlva megszűnik. A többször megismételt, folyamatos kezelés htaására viszont egyes mimikai izmok részlegesen sorvadnak és egy re hosszabban és gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb. A megfelelő időben kezdett Botox kezelés jól kiegészíti, és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja egyes plasztikai műtétek szükségességét (Pl.: homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika, ráncfeltöltések) .

A Botox kezeléssel arckifejezésünk vonzóan változtatható. Ilyenkor az injekció hatása az egymással ellentétes működésű mimikai izmok összehúzódásának szelektív gátlásán alapul.
Azoknak a mimikai izmoknak a működését megtartjuk, amelyek a normál mimikához szükségesek és amelyek arckifejezésünket vonzóbbá, mosolygóssá varázsolják. A velük ellentétesen, rossz irányba húzó piciny mimikai izmok összehúzódását - vagyis a rossz mimikát - pedig botox injekcióval gátolnunk kell.

Ezeknek az alig látható mimikai izomrostoknak a nagyon részletes anatomiai ismerete elengedhetetlen az igényes botox kezeléshez.
Legszélesebb ismerete a plasztikai sebész szakorvosoknak van ezen a területen, akik egyébként is nap mint nap ezekkel a mimikai izmokkal dolgoznak. Ez az oka, hogy a plasztikai sebészek által adott botox kezelések sokkal hatásosabbak és sokkal természetesebbnek tűnnek.
A plasztikai sebészek által alkalmazott Botox kezelések hosszú távon gátolják a zavaró, mély ráncok kialakulását. A kezelések folyamatos, tervezett ismétlésével évekkel lassíthatjuk a karakter ráncokkal összefüggő  öregségi jelek kialakulását és romlását az arcon.

Botox kezelést a lehető legjobb hatás eléréséhez lehetőség szerint plasztikai sebész szakorvossal végeztessen !!!


Gyakori kérdések:

Hány éves kortól lehet alkalmazni?
A Botox kezeléseket nem csak esztétikai célra végezzük.
Az arckifejezés vátoztatására vagy bizonyos izomgörcsök (ferde nyak), tik, és migrénes fejfájás esetén fiatal korban is indokolt lehet.
Ideális lehet a kezelés azok számára is akiket zavar bizonyos ráncok korai megjelenése, de műtétre még nem érett meg az eltérés. Ilyen korai ránc az összehúzott szemöldök és a szarkalábak területén jeletkezhet akár a 30-as évek második felében.

Hogyan változtatja meg az arckifejezést a Botox?
Túlzott alkalmazása a mimika csökkenését okozhatja.
Gondos tervezéssel viszont vonzóbbá tehető az arckifejezés.
Egy páciensünk úgy fogalmazott:
"Botox előtt az arcomról mindenki azt olvasta le, hogy "Szar az élet!"
"A Botox óta vidám, érdeklődő tekintetem van."

Valóban szünteti a migrénes fejfájást a Botox?
Nem minden migrénes fejfájást szüntett, de a homlok és halánték tájon kezdődő, izomfeszüléssel járó tenziós fejfájásokat és egyes érgörcsökkel társult migrének teljesen megszűnhetnek.
Van olyan páciensünk, aki azzal jelentkezik a telefonon, hogy
"- fél év után tegnap megint fájt a fejem. Érzem, hogy szükségem van a következő Botox kezelésre."

Gyakran használják Magyarországon is?
Az Egyesült Államokban a leggyakoribb esztétikai beavatkozásáá vált az elmúlt évben.
A fiatalos arckifejezés megőrzésére a Botox kezelésnek egyre nagyobb a népszerűsége hazánkban is.

Izzadás gátlására mennyi időre alkalmas a Botox?
Nagyon jó tapasztalataink vannak mind a kóros tenyér, mind pedig a kóros hónalji izzadás megszüntetésével. Több páciensünk szezonálisan jelentkezik és évi egy kezeléssel maradéktalanul elégedett.
.
A krém vagy az injekció?
A krém személyes nézetem szerint nem igazán szerencsés alkalmazási mód. Nagy területen az izomműködés gátlása nem lehet cél az arcon. Kis területek szelektív kenegetése pontos séma szerint pedig nehezen kivtelezhető. Még nem láttam igazán mély és szelektív hatást elérni krémmel. Persze lehet, hogy a megítélésem túl szigorú, mert az injekciós kezelés kiváló hatásához viszonyítok.

A Botox azonos a romlott húsban elszaporodó bactériummal, ami a Botulizmus betegséget okozza?
Igen, ez ugyanaz a hatóanyag. Tisztított, hőkezelt és ideg-izom ingervezetési hatására kalibrált kiszerelésben kerül forgalomba. A legvékonyabb injekciós tűvel és inzulinos fecskendővel nagyon pontosan adagoljuk. Valójában erre is igaz, hogy " kis mennyiségben hasznos, nagy mennyiségben méreg!". Ugyanez igaz számos nélkülözhetetlen vitaminra is.

Kialakulnak-e máshol ráncok a kezelést követően?
Az első kezelés előtt a pácienssel fényképen közösen értékeljük, hogy mely területek kezelése adja a legjobb eredményt.
Az arc arányos harmóniájának kialakítására egyes területeket szándékosan kihagyhatunk a kezelésből. Ezeken a nem kezelt területeken az idő vas foga hatékonyabb lehet, és akár újabb ráncok is kialakulhatnak.
Ilyenkor a botox kezelés fototervét módosíthatjuk, kiegészíthetjük.

Mellékhatásként kialakulhat e az arcon aszimmetria?
Ritka esetben a szimmetrikus mimikai izmok működésében esetleg kis aszimmetriát fedezhetünk fel. Ez azonban ritkán nagyobb mint az arc egyébként is meglévő aszimmetriája. A másik oldali kiegészítő kezeléssel azonnal korrigálható.

Mi az a botox - party?
Barátnők és ismerősök gyakran együtt jelentkeznek a kezelésre.
A nagyobb kiszerelésű ampullát 2 páciens között el tudjuk osztani, így a kezelés ára kedvezőbb. Az ampullát ily módon megosztva is a páciensek biztosak lehetnek benne, hogy friss hatóanyagot kaptak.

Botox kezelés - kicsit másként !
A Botox hatóanyaga könnyen bomlik, hatása gyengül.
A porampullát is hűtőben kell tárolni és a frissen feloldott ampullát nem érdemes napokig tárolni, mert a hatása gyengül. (tárolás max.: 2 nap)
Pácienseket Botox napokra gyűjtve jegyezzük elő.
Akinek kevés a gyakorlata a Botox kezelésben gyakran követi el azt a hibát, hogy hígabb oldatot használ, ezzel a pontosabb adagolást feltételezve. Az előírt higítási arány betartása fontos, már a kicsit hígabb oldat hatásának időtartama jelentősen lerövidül. A hígabb oldatból nagyobb mennyiséget adva pedig a környező szövetekbe vándorolhat a hatóanyag.
Kezelés előtt, és a beadást követően 3-4 hét múlva egy kontroll fotó benne van a kezelésünk árában. Fotodokumentációval ellenőrizzük a kezelés pontos hatását. Ezzel az összehasonlító nyomonkövetéssel, a következő kezelés még pontosabban egyénre alakítható (csökkentett vagy kiegészítő adagolás tervezhető a legközelebbi alkalomra, a legjobb eredményű kezelés pedig pontosan ismételhető a jövőben)
Pácienseinkkel folyamatos kapcsolatfentartás (telefonon) a kezelések hatékonyságát növelheti. Az izomműködés kezdeti megjelenése után ismét alkalmazva a Botox kezelést lényegesen tartósabb hatás várható a későbbiekben.

Plasztika.net honlapcsoport