Botox ránctalanítás

Botox kezelések

Az arcon a kor előrehaladtával a ráncok kialakulását részben a bőr rugalmas rostjainak csökkenése, részben  a bőr alatti kötőszövet és zsírszövet petyhüdtsége okozza.
A mély, úgynevezett dinamikus ráncokat viszont az arcbőrhöz tapadó mimikai izmok hozzák létre. Ezek a mimikai izmok mindig ugyanott gyűrik meg bőrünket, és idővel mély karakter ráncokat alakítanak ki arcunkon. Ilyenek a homlok barázdák, a mérges ráncok a szemöldök között, a szem körül a szarkalábak és a száj körüli ráncok is.
A botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum "A" típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga.
Pontosan a megfelelő mimikai izomba és megfelelő mennyiségben beadva 4-6 hónapos átmeneti időre gátolja az arcon a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését.
A botox több készítménye elérhető:
A kifejezetten esztétikai ránctalanításhoz fejlesztett készítmény nagy molekulasúlyú vivőanyaga miatt a legkisebb mimikai izmokban is ottmarad anélkül, hogy elvándorolna. Nagyon vékony tűvel igen pontosan adagolható. Plasztikai sebészek ezt használják leggyakrabban.
Más botox készítmények kis molekulasúlyú vivőanyag miatt egy szúrással nagyobb terüetek gátlására alkalmas. Ez kifejezetten jó hónalji izzadás gátlásakor.

A kezelés után néhány nappal már látványosan símulnak a mély karakter ráncok is. Kiemelkedően jó hatást lehet elérni a homlok, az orrnyereg, a szemöldök közti ráncok és a szem körüli szarkalábak ráncainak kezelésével. Eltűnik a mérges tekintet, szemünk kinyílik. A szájzug lefelé görbülő vonala is vonzóan mosolygóssá válik, ha csak a lefelé húzó kis mimikai izom mozgását gátolja a Botox.
Az izomműködés gátlása csak átmeneti, ugyanis a Botox hatása 4-6 hónap múlva megszűnik. A többször megismételt, folyamatos kezelés htaására viszont egyes mimikai izmok részlegesen sorvadnak és egy re hosszabban és gyengébben húzódnak össze, így a kezelés eredménye egyes területeken fokozatosan tartósabb. A megfelelő időben kezdett Botox kezelés jól kiegészíti, és számos esetben hosszú ideig elhalaszthatja egyes plasztikai műtétek szükségességét (Pl.: homlokplasztika, szemhéjplasztika, arcplasztika, ráncfeltöltések) .

A botox kezeléssel arckifejezésünk vonzóan változtatható. Ilyenkor az injekció hatása az egymással ellentétes működésű mimikai izmok összehúzódásának szelektív gátlásán alapul.
Azoknak a mimikai izmoknak a működését megtartjuk, amelyek a normál mimikához szükségesek és amelyek arckifejezésünket vonzóbbá, mosolygóssá varázsolják. A velük ellentétesen, rossz irányba húzó piciny mimikai izmok összehúzódását - vagyis a rossz mimikát - pedig botox injekcióval gátolnunk kell.

Ezeknek az alig látható mimikai izomrostoknak a nagyon részletes anatomiai ismerete elengedhetetlen az igényes botox kezeléshez.
Legszélesebb ismerete a plasztikai sebész szakorvosoknak van ezen a területen, akik egyébként is nap mint nap ezekkel a mimikai izmokkal dolgoznak. Ez az oka, hogy a plasztikai sebészek által adott botox kezelések sokkal hatásosabbak és sokkal természetesebbnek tűnnek.
A plasztikai sebészek által alkalmazott Botox kezelések hosszú távon gátolják a zavaró, mély ráncok kialakulását. A kezelések folyamatos, tervezett ismétlésével évekkel lassíthatjuk a karakter ráncokkal összefüggő  öregségi jelek kialakulását és romlását az arcon.

Botox kezelést a lehető legjobb hatás eléréséhez lehetőség szerint plasztikai sebész szakorvossal végeztessen.

 

Kapcsolódó tartalmak

Plasztika.net honlapcsoport