Injekciós ráncfeltöltés

Az arcon a ráncok egy részét a mimikai izmok fokozott működése hozza létre. Ezek a jellegzetes karakter ráncok csak az érintett mimikai izmok kikapcsolása után tölthető fel sikerrel. A mimikai izmok működésének gátlása Botox injekcióval lehetséges. Utána következhet a hyaluronsav feltöltés a bőr felületesebb rétegeibe.

Az arcon lévő kisebb - nagyobb ráncok kiemelését, feltöltését a ráncok alá beinjekciózott hyaluronsav készítményekkel (Juvederm, Princess Filler, stb.) végezzük.
A hyaluronsav molekula a bőr rugalmas rostjainak, a kollagén rostoknak is a fő alkotó eleme. Szervezetünk folyamatosan a természetes enzimrendszerünk segítségével egy év alatt teljesen lebontja.

A bőr rétegei közé vagy közvetlenül bőr alá adjuk a hyaluronsavat. A ráncok kiemelésével simítjuk a bőrt.
A plasztikai sebész rendelőjében a feltöltőanyagokkal néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el.
A mellékhatások minimálisak, a szövődménylehetőség nagyon csekély, utókezelés nem szükséges.

A hyaluronsavat ránctalanítás céljából elsősorban az alsó és felső ajak körüli finom, függőleges ráncok valamint az orrtól az ajakzugig tartó "nasolabialis redő" töltésére alkalmazzuk leggyakrabban. Emellett jól használható még a homlokon a mérges arckifejezést adó orrgyöki redők feltöltésére is.

A fiatal, egészséges bőrben természetesen, nagy mennyiségben van hyaluronsav a rugalmas rostokban. A hyaluronsav tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét.
Az öregedő bőr hyaluronsav tartalma csökken, ennek eredményeként csökken a bőr hidráltsága, rugalmassága és megjelennek a ráncok. A feltöltőanyagokkal beadott hyaluronsav egy időre tartósan pótolja az adott területen a bőr hidratáltságát és a hiányzó rostok helyét kitölti. Hatásuk 6-8 hónapig tart, utána a kezelést meg kell ismételni.
A bőr rétegeiben a ráncok feltöltésére azért használunk felszívódó feltöltő anyagokat, mert a végleges feltöltő anyagok alkalmazásával a feltöltött ránc mellett néhány miliméterrel másik ránc képződne. 

Gyakran kombináljuk a hyaluronsavas injectiós feltöltéseket Botox kezeléssel és alkalmazhatjuk szemhéjplasztika és az arcplasztika kiegészítéseként.

A hyaluronsav  feltöltés alkalmazható behúzódó hegek és a bőr egyenetlenségek kiemelésére is.

Ajak formázás, ajak vastagítás hyaluronsav feltöltéssel

Ajak feltöltésre is először felszívódó feltöltő anyagot javaslunk.
A feltöltő anyagokat vékony tű segítségével juttatjuk a felső és az alsó ajakba. A töltőanyag nagyon pontosan adagolható, gyakorlott kézben az ajak formája és íve is előnyösen alakítható.
A kezelés rövid ideig tart, hatása azonnal látható és meg is marad.
Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítő injekciót. 

A szövődmények ritkák.
Ajakvastagítás után 1-2 napig duzzanat léphet fel az injekció helyének bevérzése miatt.
A bőr allergiás kipirosodása ezrelékes valószínűséggel jön létre, általában a kezelést követő 1-2 napon belül elmúlik
.
Nagyon ritkán az egyéni kötőszöveti sajátosságok miatt a feltöltőanyag a szokásosnál gyorsabban szívódik fel.
Utókezelést a hyaluronsav feltöltés nem igényel.
Fontos megjegyezni, hogy a kezelést követően 2 napig ne masszírozzuk a kezelt területet és 3 napig tartózkodjunk a szauna és szolárium használatától.

A bőr alatti mélyebb rétgekbe, illetve nagyobb volumen tartós feltöltésére ajánlható a saját zsír átültetés vagy lipofilling.
Erről részletesebben a sajátzsír átültetés menüpontban írunk.


Plasztika.net honlapcsoport