Zsírszívás

A bőr alatti zsír leszívása:

Zsírleszívás a leggyakrabban alkalmazott plasztikai eljárás, melynek egyszerűsége csak látszólagos. Minden tekintetben megfelel egy közepes nagyságrendű műtétnek.
A zsírleszívás egész testre kiterjedő nagy területen, fogyókúra helyett nem alkalmazható!
Nemzetközileg elfogadott vélemény, hogy egyszerre több, mint három liter zsír leszívása nem ajánlatos, mert könnyen az egészséget veszélyeztető szövődményekhez vezethet.
Kisebb területek kontúrjának korrekciójára viszont igazán hatásos a módszer. Főleg az alhas, a csípő, a tomportáj, a derék és a comb egy-egy területén érhetünk el látványos eredményeket.
Fogyókúra után még mindig elődomborodó zsír eltávolítása is sikeres lehet körülhatárolt területeken. A műtéti terhelés és műtéti kockázat valójában nem a leszívott zsír mennyiségével, hanem az egyszerre operált testfelület méretével arányos.
A zsírszívás ideális esetben elvégezhető ambuláns beavatkozásként helyi érzéstelenítésben. A zsírleszívást igen kicsiny (0,5 cm-es) rejtett metszésből operáljuk. A műtétet követően az adott testtájon rugalmas testszorító ruházat viselése javasolt a műtét után néhány hétig.
A zsírleszívás eredménye tartós, mivel a zsírsejteket is eltávolítjuk az érintett területről. Még jelentős hízás esetén is megmaradnak a kialakított testarányok, vagyis a kezelt területen nincs ismételt elhízás.

Az ultrahangos zsírszívás az utóbbi évek során került bevezetésre hazánkban. Nem az ultrahang vizsgálathoz hasonló módon történik a zsírszívás! A páciens szempontjából hasonló műtétet végzünk, mint a standard zsírszívás során. Ez az eszköz a sebész számára fizikailag könnyebbé teszi a beavatkozást. Emiatt finomabb, egyenletesebb felszínt és végeredményt tudunk vele elérni, és érzékenyebb területek formázására is sor kerülhet. Ma már a boka, térd, lábszár, toka átformálása is rutin beavatkozásaink közé tartozik.

Egy példa arra, hogyan segítette a tompor, a fenék és a comb területének zsírszívása a fogyókúrát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak

Plasztika.net honlapcsoport