Zsírszívás gyakori kérdések

Gyakori kérdések a zsírszívásról

Mennyi a legnagyobb mennyiség, amit le lehet szívni?
Folyton azt hangsúlyozom, hogy a zsírszívás nem fogyókúrás módszer. Nem is helyettesíti a fogyókúrát. A kérdésre válaszolva mégis el kell mondanom, hogy történtek már a világon nagy mennyiségű zsírszívások, köztük a legtöbb amit ismerek 28 liter. Ám ezt követően a páciens több liter vérátömlesztést igényelt, 10 napig intenzív osztályon feküdt súlyos állapotban és két hónap után érte el a munkaképességet. Ilyen műtét esztétikai okból nem lehet a célunk. Általánosan elfogadott nézet szerint a 3 liter zsír leszívása egyszerre még nem viseli meg a szervezetünket, biztonságosan eltávolítható. Azonban ez a mennyiség is mély altatást és kórházi megfigyelést igényelhet a műtét után néhány napig. Gyakori helyi érzéstelenítéssel, ambuláns megoldással 1-2 liter zsír leszívása egyszerre, ez viszont csak olyan kis megterhetést jelent, hogy a páciens a műtét után kísérettel el mehet haza. Néhány nap múlva már szinte el is felejtette a páciens a műtétet, csak a kompressziós ruha emlékezteti. 2-3 hét múlva pedig helyi érzéstelenítésben ismételhető a zsírszívás esetleg másik testtájon.

Mennyi a gyógyulási ideje?
Általában nagyon gyors. Egy két nap otthoni ágynyugalom javasolt a műtét után, majd néhány nap múlva a megszokott életét élheti a páciens. Persze a szorító ruhát azért viselni kell 2-3 hétig. Egyes területek kissé több odafigyelést igényelnek. Az alhas zsírszívása után szigorúan figyelnünk kell az egyenes testtartásra, mert a bőr meggyűrődhet a görnyedt testtartás miatt.

Nem akarom megmondani a férjemnek. Észre fogja venni a műtétet?
Azt hiszem elég nehéz eltitkolni. A szorító ruhát folyamatosan viselni kell az első héten és még további két hétig tanácsolt. Persze, ha éppen elutazik a párja két hétre, akkor esetleg kérkedhet a sikeres fogyókúra és a testedzés alakformáló hatásával. De azt hiszem kettőjük kapcsolatát nem ronthatja, ha bevallja a plasztikai műtétet.

Mennyire tartós az eredmény? Visszajön, ha hízunk?
A zsírszívással a zsírsejteket is eltávolítjuk, igy a legtartósabb eredményre számíthatunk a kezelt területen. Valójában a zsírszívással végzett alakformálás a zsír arányokat állítja helyre a különböző testtájakon. Igy az esetleges hízás is arányosabb alakváltozással jár a jól választott zsírszívás után.
A kezelt területen nem jön vissza felesleg enyhe hízással. De természetesen nem véd az általános elhízástól más területeken.

Eltűnik a cellulitis?
A narancsbőr jellegű eltérés is jelentősen javulhat a zsírszívást követően, sok esetben teljesen eltűnik a kezelt területen. De önmagában a cellulite kezelésére nem alkalmazzuk a zsírszívást.

Mi lesz a felesleges bőrrel a zsírszívás után?
A bőr rugalmas, nem csak tágulni, de valamennyit összehúzódni is képes ha a függesztő rostok közül a zsírt eltávolítjuk. Ennek az összehúzódásnak azonban határa van. A várható eredmény jól megítélhető a bőr vizsgálatával a műtét előtt. Nyugodtan fogadja el plasztikai sebésze véleményét ebben a tekintetben is. Ha a bőr összehúzódása nem várható, akkor már típusú műtétet fogunk javasolni zsírszívás helyett.
További nagyon jó kiegészítő és kombinációs lehetőség a Thermage kezelés

Az egész test alakítható?
Testünk nagyon sok területén alkalmazható a zsírszívás. Azért mégis vannak kivételek. Az arc területén csak más műtéttel kombinálva alkalmazzuk. Valamint nehezen kezelhetők azok a testájak, ahol nagyon vékony a zsírréteg és az közvetlenül a bőr alatt van.

Az ultrahangos zsírszívás olyan mint az ultrahangos vizsgálat?
Nem. Az ultrahangos zsírszívás ugyanolyan műtéti beavatkozás, csak az alkalmazott kanül a bőr alatt UH frekvenciával rezeg és ezáltal a műtét könnyebben végezhető a sebész számára.
Fizikai erőkifejtés és fáradtság nélkül pedig sokkal szebb és egyenletesebb eredmény érhető el.

Vissza lehet tenni a mellembe amit a hasamról leszívnak?
Igen, bizonyos feltételek mellet vissza lehet tölteni a mell nagyobbítására a saját zsírt.
A zsírszívással eltávolított sejtek közül szét kell válogatni a sérült és az életképes, átültetésre alkalmas sejteket.
Ez megvalósítható, de a visszafecskendezett sejtek csak a környezetükből jutnak elegendő tápanyaghoz az átültetést követő időszakban. Ha nagy mennyiséget fecskendezünk vissza egy helyre, akkor biztosan elhalnak. A klinikai tapasztalat szerint több alkalommal ismételni kell a zsírátültetést a végső eredmény eléréséhez. Kisebb egyenetlenségek, korábbi mellműtétek korrkciójára, tapintható emlőprotézisek fedésére gyakran használjuk.
További információ saját zsír átültetésről >>>

Hogyan használható arcfiatalításra a leszívott zsír ?
A szem alatti karikák, behúzódások feltöltésére gyakran használunk saját zsírt az arc területén is.
Az utóbbi években a zsírszívás módszerének fejlődése az arc korral járó volumen változásaira is használható. A toka és a lelógó marionette vonalak leszívása a járomív feltöltése, a szem körüli területek feltöltése és az ajak feltöltése  lehetőséget ad heg nélküli arcfiatalításra egyes személyeknél. A saját zsír átültetés rutin plasztikai sebészeti gyakolattá vált klinikánkon az arc fiatalítására önállóan vagy más eljárásokkal kombinálva.

Plasztika.net honlapcsoport