Hogyan válasszunk plasztikai sebészt ?

Hogyan válasszunk plasztikai sebészt
magunknak?

Hazánkban is szaporodnak a plasztikai sebészeti rendelők, és velük együtt az ezzel kapcsolatos hirdetések is. Ha megszületett az elhatározás, hogy plasztikai sebészeti beavatkozásra készülünk nem egyszerű a sebész kiválasztása. Kétségtelen, hogy egy helytelen választás esetleg nem hozza meg a várt eredményt. Szerencsétlen esetben még maradandó elváltozást is okozhat a javulás helyett.

Mi alapján válasszunk?

 • Talán a legjobb mód az ajánlás. Ha ismerőseink körében találunk olyan személyt, aki már átesett plasztikai műtéten és tőle érdeklődünk, bizonyára elmondja, hogy mennyire elégedett. Ha nekünk is tetszik az eredmény elkérjük a sebész nevét és címét.
 • Ha nincs ilyen ismerősünk, s hirdetés alapján választunk sebészt, akkor tanácsolható, hogy keressünk fel több plasztikai sebészt. Az előzetes vizsgálat alapdíja általában nem magas (2 - 3 ezer Ft), megéri személyes benyomást szerezni néhány kiválasztott orvosról.
  Mire figyeljünk az első viziten:
 • Keressük a plasztikai sebész szakorvosi diploma másolatát a rendelő falán!
  Ha nem találjuk, nyugodtan kérdezzük meg van-e magyar diplomája az orvosnak.
 • Jut-e megfelelő ideje ránk az orvosnak?
  Csak az a sebész tud megfelelő eredményt elérni, aki türelmesen végighallgatja elképzelésünket, partnernek tekint bennünket a műtét megtervezésében. Előfordulhat, hogy az orvos rámutat elképzelésünk valamely hibájára. Az esztétikai műtétek nem sablon műtétek. Személyre szólóan szükséges megtervezni az apró részleteket is!
 • Tájékoztat-e az orvos kockázati tényezőkről, szövődmények lehetőségéről?
  Az előzetes vizsgálat alkalmával korrekt tájékoztatást kell kapnunk a műtét részleteiről és a felmerülő kockázatról. Minden orvosi beavatkozásnak van kockázata! Ezt a páciensnek fontos részleteiben is ismernie. Egy műtét elhatározásánál a páciensnek és a sebésznek egyaránt a várható eredményt kell mérlegre tenni a meglévő kockázati tényezőkkel szemben.
  Figyeljük meg, az orvos kérdez-e más betegségeinkről, gyógyszer érzékenységről. Mindezek az orvos körültekintéséről adhatnak tájékoztatást egy leendő páciens részére.
 • Ha van mód válasszuk a komputeres megjelenítést az első megbeszélés során. Sok segítséget ad elképzelni a műtét várható erdményét saját arcunkon.
  De ne kápráztassanak el bennünket a bemutatott fényképek vagy komputeres megjelenítő programok. Ezek csak segítik a műtét pontosítását és kiválasztását, nem a végeredményt garantálják!
  MPHembl.jpg (2535 bytes)

 • A Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) tagjai megfelelő képzésben részesültek és folyamatos utóképzési programban vesznek részt.
  Más orvosok nem biztos, hogy tájékozottak a plasztikai sebészet legújabb eredményeiről és bizonytalan, hogy megfelelően alkalmazzák-e ezeket. 

  Plasztikai műtétet csak plasztikai sebész szakorvossal végeztessünk !!!
  Az MPHEST emblémája:Plasztika.net honlapcsoport