Thermage

Thermage - a "Bőrvarázs"
.
Thermage kezelés :   Bőrfeszesítés műtét nélkül.
      (Telin Tv You Tube video)

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés, és kontúr javítása biztonságos, plasztikai sebészek által ellenőrzött módja. A kezelés teljes mértékben noninvasív, esztétikai beavatkozás. Nincs szike, nincs injekció, nincs műtéti komplikáció. Egyszeri beavatkozás, mellyel azon páciensek előtt is megnyílik az eredményes bőrfeszesítés lehetősége, akik a műtét utáni gyógyulási idő miatt, korábban nem vállalkoztak plasztikai műtétre.

A Thermage valóban hatékony műtét nélküli módszer, amely feszesíti a bőrt és megindítja a bőr mélyebb rétegének kollagén termelését is. Az egyetlen módszer, mely a radiofrekvenciás technológiát úgy használja, hogy eléri vele a mély kollagén rost hálózatot is. A beavatkozás 30% azonnali feszesedést eredményez, mellette javítja a bőr tónusát és szerkezetét is.
A további eredmény az új kollagén termelés beindulásának köszönhetően 6 hónapon keresztül folyamatosan észlelhető a kezelést követően. A hatása 6 hónap után éri el a maximális eredményt, a kialakult eredmény pedig évekig látható.

A Thermage kezelés a világon mindenhol csak orvosi közreműködés mellett, elsősorban plasztikai sebészeti klinikákon található meg. A kezelés csak egyszeri alkalom, nem kell 5-6-szor megismételni.

A kezelés ideje a kezelt terület nagyságától függően húsz perctől akár két óráig tarthat. Nagy előnye, hogy nincs regenerációs idő, a páciens a kezelés után azonnal folytathatja normál életvitelét. A Thermage előnye közé tartozik még, hogy nem függ évszakoktól, így akár az erős nyári napsütésben is lehet végezni a beavatkozást. Minden bőrtípusnál és minden bőrszín esetében használható.
A hazai és a nemzetközi tapasztalatok szerint, a Thermage kezelés a 35-60 év közötti nőkön és férfiakon mutatja a legjobb eredményeket. Alkalmazható az arc, a szemhéj, a nyak, a felkar, a fenék, a comb, vagy a térd megnyúlt bőrének feszesítésére. Különösen jó hatékonysággal működik még azoknál a fiatal anyukáknál, akiknek pocakján nem húzódik vissza megfelelően a bőr, szülés után.
A Thermage kezelést minden esetben orvosi, plasztikai sebészeti konzultáció előzi meg, hatását pedig tovább fokozhatjuk a kezelés után végzett kombinált, személyre szabott kozmetikai kezelésekkel. A fél év alatt kialakult eredmény, a páciens életvitelétől függően 3-5 évig megmarad, ennyi idő alatt éri el a kezelés előtti állapotot.
Körülbelül egy kozmetikai nagykezelésnek megfelelő elfoglaltság után, munkáját folytatva azonnal visszaállhat a normál életbe.
Az egész arcon, homlokon, szemhéjakon, hason vagy akár a kézen is alkalmazható.
Feszesíthető a bőr a dekoltázson, a felkarokon, a melleken, a combokon, térdeken, is.
 
Hogyan működik a Thermage?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik a Thermage, kicsit jobban meg kell ismernünk a bőr szerkezetét. Bőrünk 3 rétegből áll. A látható külső réteget epidermisnek hívjuk, a középső, kollagénben gazdag réteget dermisnek, és a legmélyebb réteget, amely zsírszövetéről és a benne található kollagén rostok hálózatáról ismert, pedig subcutisnak. Ha ezekben a  rétegekben csökken a kollagén rostok mennyisége a korábbi, túlzásba vitt napozás, genetikai okok vagy a normál öregedési folyamat miatt, akkor az arc bőre megereszkedik és ráncosodik.
Természetesen azok a módszerek, amelyek csak a felületen hatnak, nem képesek a mélyebb rétegek kollagén termelését befolyásolni.

A Thermage az egyik leghatékonyabb műtét nélküli  módszer, amely feszesíti a bőrt és megújítja a bőr mélyebb rétegének kollagén termelését is. Az egyetlen módszer, mely a  radiofrekvenciás technológiát úgy használja, hogy eléri vele a mély kollagén rost hálózatot is. Ez a technika azonnali feszesedést okoz, mellette pedig megújítja a bőr tónusát és szerkezetét is egyben. Az új kollagén termelés beindulásának köszönhetően pedig a bőr megújulása 4-6 hónapon keresztül tart a kezelést követően. A hatása 6 hónap után éri el a maximális eredményt,  a kialakult eredmény pedig több évig tartós.
A Thermage más kozmetikai és esztétikai plasztikai sebészeti módszernél gyorsabb és szövődménymentes. 
 
A Thermage kezelés folyamata

A Thermage továbbképzést, tanfolyamot elvégzett szakorvosok, plasztikai sebészek vásárolhatnak ilyen készüléket
A hazai és a nemzetközi tapasztalatok szerint, a Thermage kezelés a 35-60 év közötti nőkön és férfiakon mutatja a legjobb eredményeket. Alkalmazható tehát az arc, a szemhéj, a nyak, a felkar, a fenék, a comb, vagy a térd megnyúlt bőrének feszesítésére. Különösen jó hatékonysággal működik még azoknál az anyukáknál, akiknek pocakján nem húzódik vissza rendesen a bőr, szülés után.
Alkalmas lehet még a naracsbőr javítására is.
A narancsbőr anők nagy részében (80-90%) okoz esztétikai zavart, elsősorban a combon és a fenéken. Okát pontosan nem ismerjük, okozhatja a genetikát, a helytelen táplálkozás, a túlsúly. Kezelésében a súlycsökkentés (zsíreltávolítás), a különböző krémek, vegyületek bejuttatása az adott területre és a Thermage  is szerepet kaphat. A bőr felszín egyenetlenségét tudja megszüntetni az által, hogy megerősíti a bőr kollagén szerkezetét, simábbá varázsolva a bőrt.
A Thermage kezelést minden esetben orvosi, plasztikai sebészeti konzultáció előzi meg, melyen sor kerül a kezelendő terület alapos kivizsgálására, a kezelés pontos megtervezésére.  Ennek során további műtét nélküli kezelési lehetőségek is megbeszélésre kerülnek és kombinált kezelésekkel tovább fokozhatjuk az elért hatást.
Az esztétikai beavatkozást kizárólag, orvosi ellenőrzés mellett, szakképzett személyzet végezheti.

Kezelés alatt a kezelt felületen enyhe meleg érzés tapasztalható, ez alatt a rádió frekvencia energiája a bőr alsó rétegét kezeli. Ez az érzés csupán azt jelenti, hogy a kollagént az energia stimulálja és általa a bőrt feszesíti.
A kezelést követően minimális bőrpír jelentkezhet, bár a legtöbbször nem észlel pirosságot, fájdalmat és általában semmi kellemetlenséget a páciens.
A beavatkozás után, már azonnal érezhetően simább tapintású, egyenletesebb, feszesebb és rugalmasabb a bőr.
Az ödéma eltűnése után az eredmény kevésbé lesz látványos, újabb heteknek, esetleg hónapoknak kell eltelnie, mire a Thermage általi saját kollagén termelés az eredményt tökéletessé teszi.
A kezelést követő 6 hónapban pedig folyamatosan javul a bőr állapota. A meginduló kollagén termelés miatt a bőr feszesedik, majd a 6. hónapra kisimul. A fél év alatt kialakult eredmény, a páciens életvitelétől függően 3-5 évig megmarad, ennyi idő alatt éri el a kezelés előtti állapotot.
Körülbelül egy ebédidőnyi elfoglaltság után, munkáját folytatva azonnal visszaállhat a normál életbe.
2010 októberétől tehát Szegeden a Szent Gellért Magánklinika Plasztikai Sebészetén is elérhető a Thermage kezelés.
Ez a beavatkozás mára a világ első számú műtét nélküli bőrfeszesítő és kontúrjavító eszközévé vált. Több mint 50 szabadalmi bejegyzés kapcsolódik a készülékhez, melyet a világ 80 országában, több mint 2300 praxisban használnak. Napjainkban 500 000 felett van az elvégzett Thermage kezelések száma.
Az országban a Klinikánkon kívül még Budapesten és Szombathelyen érhető el a Thermage.
 
 
Thermage alkalmazható az alábbi területekeni
 
- Arc és bőr
-Test
-Szemhéj
-Kéz
-Cellulitis, naracsbőr

Gyakori kérdések
 
Van-e valamilyen látható nyoma, hegvonala a kezelésnek?
Nincsen látható nyoma a kezelésnek.
A kezelés ambuláns, metszés nélküli, gyors, és komplikációmentes. Nem okoz kiesést vagy korlátozást a mindennapi életvitelben.
 
Történhet-e megégés a kezelést követően?
A hatékony energiaszint pontos beállításához szükség van a Páciens együttműködésére. A fájdalomküszöböt figyelembe véve a lehető legnagyobb energiát használjuk, ami nem okoz még égést a bőrön.
A Thermage kezelést a külön megvásárolandó, megadott lövésszámú Thermage fej hajtja végre. Ez a fej a kezelt bőr érintése során meghatározott energiát ad le, ezáltal a mélyben felmelegíti a kollagént, és a bőr alatti rétegeket. Egyidejűleg a bőr felszíni részét a fej hűti, védi ezáltal az égéstől.
 
Mit érzek a  kezelést követően?
Maximum egy-két óráig tartó, bőrpír, napégésnek megfelelő érzés jelentkezhet a kezelt bőrfelületen, ami spontán elmúlik.
Közvetlenül a Thermage kezlés után azonnal bőre simábbnak, feszesebbnek fog hatni. Ehhez még hozzáadódik, hogy a kezelést követő 3-6 hónapban további javulás várható.
 
Kell-e valami utókezelés a Thermage után?
Nem a kezelés utókezelés nélkül is hatásos
Gyakorlatunkban a kezelést követően a hatás teljes kialakulásáig, kiegészítő kozmetikai kezeléseket ajánlunk a Thermage kezelés árában.
Ezeket személyre szabott, egyéni kozmetikai terv egészíti ki.
Plasztikai sebészeten használt nagy hatóanyag tartamú, professzionális kozmetikumokat használunk a plasztikai sebész és a kozmetikus szakember ajánlásával.
 Milyen hosszútávú a kezelés hatása?
Hazánkban egy évnél hosszabb saját tapasztalat még nincs. Az USA-ban történt korábbi kezelések és utánvizsgálatok azt mutatják, hogy az esztétikai hatás az azonnali javulás után 5 évig jól megfigyelhető, fényképekkel igazolható.
( egyes esetekben 5 évnél hosszabb hatásról is beszámoltak, de ezeknek a kezeléseknek a száma még kevés)
A tartós eredmény természetesen függ a páciens öregedési folyamatától (genetikai) és életmódjától is. Dohányzás legalább 30%-al csökkenti az elérhető eredményt.
 
Mennyire biztos a Thermage kezelés, vannak-e mellékhatásai?
Több évi tapasztalat alapján azt lehet mondani: világszerte 300 000 pácienst kezeltek, mellékhatás 0,2%-ban fordult elő.  Ez inkább a kezelést követő 2-4 órás bőrpírt jelent, ritkán kisebb duzzanatot, vagy a kezelt terület kis egyenetlenségét. Ezek viszont nagyon rövid ideig fennálló mellékhatások, hosszabban jelentkező szövődmény nem fordult elő egy esetben sem.
 
Meddig tart, amíg ismét munkába állhatok?
A legtöbb páciens a kezelést követően azonnal visszaállhat a szokott tevékenységéhez, akár rögtön munkába állhat. Ritkán fordul elő, hogy a kezelést követő bőrpír, amely inkább egy napozás utáni leégéshez hasonlítható egy kis magyarázkodásra ad okot. Ebben az esetben a napozás utáni leégésnél használt bőr regenerálló termékeket kell alkalmazni.
 
Mennyibe kerül a Thermage kezelés?
A Thermage kezelés ára nagyságrendileg megegyezik a kezelt területen elvégzett hagyományos plasztikai műtét árával.
 
Mindenkinek egyforma energiával kell végezni a kezelést?
A Thermage kezelés során a kezelőfej a bőrrel szoros kapcsolatban van, energiaimpulzust ad le, miközben a Páciens melegséget érez. Tökéletes esztétikai eredményt kapjunk, az orvos a kezelt energia mennyiséget változtatni tudja, egyénre szabottan, a Páciens fájdalomérzetét figyelembe véve végezheti a kezelést.
 
Mennyi időre várható az eredmény?
Klinikai tesztek alapján a bőrfeszességet illetően a kezelést követően 2-6 hónap múlva várható a javulás, a látható eredmény. Az is előfordulhat, hogy a páciens az első pozitív változást már az első hónap múlva észreveszi.
Viszont olyan eset is előfordult már, leginkább testen végzett Thermage kezelés során, hogy csak 8-12 hónap múlva volt megfigyelhető a változás.
 
Hány kezelés szükséges?
A lézerkezelésektől eltérően a Thermage esetében a páciensek nagy részében már egy kezelés elég a kívánt hatás eléréséhez. A plasztikai sebész a kezelési intenzitást és kezelési időtartamot pontosan kiszámítja.
 
Milyen hosszan tart a kezelés?
A kezelés a kezelt terület nagyságától függ, általában 15 és 70 perc.
 
Thermge kezelés árai:
Thermage kezelés árai:
A kezeléshez egyszerhasználatos kezelőfejet kell vennünk egyénenként,
az árakat ezért Euroban adjuk meg, természetesen kezelés napi árfolyamon forintban is fizethető.

 

Terület                   Euro   Kezelőfej (impulzus szám)

Teljes arc

2600  900

Csak homlok

1300 400

Csak középarc

1300 400

Csak középarc és alsó arc(áll felett)

1600 400

Szemhéj és környéke

1600 450

Nyak és Toka

1300 400

Dekoltázs

1600      400   
Kombinált területek
   

Arc+ Nyak

3510  

Arc+Szemhéj+Nyak

4950  

Arc+Nyak+Dekoltázs

4950  

Arc+Szemhéj

3780  

Teljes has

3100 1200

Felkarok

2600 1200

Combok

3100 1200

Térd

2600 1200

Kézfejek

1600 600

Fenék

2600-3100 1200

Mellfeszesítés

 

2600-3100 1200
Narancsbőr területenként 3100
 

Kettő vagy több terület együtt végzett kezelése esetén -10% kedvezmény.
 
 
További információ és bejelentkezés:
Szent Gellért Magánklinika
Kozmetika és Plasztikai Sebészet
Szeged, 6722
Kálvária sugárút 14.
(+36) 62 431-899

Plasztika.net honlapcsoport