A plasztikai sebészetről

A plasztikai sebészetről

"Szóla az Úr Mózesnek, mondván .....
senki sem áldozhat, akiben fogyatkozás van,
vagy vak, vagy sánta, vagy csonka orrú, vagy hosszú tagú"

(Mózes III.könyv 21,18.)

A legkisebb testi eltérés is ősidők óta céltáblája embertársaink megjegyzésének, gúnyolódásának. Nem csodálható, ha valaki szabadulni akar a számára kellemetlen közérzetet okozó elváltozástól. Nem a hiúság a mozgató erő, ha valaki magát műtétnek veti alá. Az eltorzítottság érzése az, amely emberi kapcsolatai során nap mint nap zavarja.
A jól választott műtét után a jó külső megjelenés mellett ráadásként a lelkiállapot egyensúlya is visszatér.

A plasztikai sebészet egyik jelentős része a rekonstrukciós műtétek. Ez a terület a fejlődési rendellenességek, baleseti, égési és műtét okozta torzulások vagy hegek korrekcióját jelenti. Talán ezek a nagyobb számban végzett műtétek. Ezek a műtétek állami kórházban társadalombiztosítási támogatással is végezhetők.

A műtéti technika és a műtéti biztonság fokozatos fejlődésével alakulhatott ki a plasztikai sebészet másik ága az esztétikai sebészet. Döntő különbség, hogy teljesen egészséges egyének megjelenésük javítása érdekében kérik a műtéti korrekciót. Az esztétikai műtéteknél természetes igény, hogy a metszésvonalakat alig észrevehető módon rejtsük el, viszonylag gyors gyógyulási idő alatt és nagyon kicsi műtéti kockázattal történjenek. Ezeket az igényeket a plasztikai sebészek mindig figyelembe veszik. Egyre újabb és újabb eljárások kerülnek bevezetésre. Korunk orvosi csúcstechnológiájának alkalmazása és a folyamatos szakmai továbbképzés nélkülözhetetlen a lehető legjobb esztétikai eredmény elérésére.


Magyarországon a plasztikai sebészeket a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság (MPHEST) fogja össze. Gondoskodik a folyamatos továbbképzésről és a szakmai minőség biztosításáról.

Csak olyan plasztikai sebész szakorvoshoz forduljon plasztikai műtétre, aki az MPHEST tagja!MPHEST
emblémája


  Hogyan válasszunk plasztikai sebészt?

 


Plasztika.net honlapcsoport