Lógó mell felvarrása

Mellplasztika
"mastopexia" - a lógó mell korrekciója

Többszöri szoptatás vagy jelentős fogyás a szép fiatal emlőn is súlyos nyomot hagynak. A mellek petyhüdtté, lógóvá válhatnak. Érthető kérés a hirtelen jött változás korrigálása, még műtét árán is.
Plasztikai műtéttel a fiatalos emlőformát vissza lehet adni. A gyógyulás után modern öltözködés mellett is feleslegessé válik a melltartó viselése, ami általában a legfőbb elvárás.
Lógó mell korrekciója után a műtéti metszéseknek nem feltűnő, diszkrét nyoma mindig marad. Az emlő plasztikára több, jól bevált műtét is létezik. Ezek a műtétek a metszésvonalak lefutásában különböznek. A legmegfelelőbb módszer kiválasztása a műtét előtti vizit alkalmával történik.
Az emlőplasztikát altatásban végezzük. Egy napos intézeti megfigyelés a műtétet követően általában szükséges. Néhány hétig kompressziós melltartó viselése javasolt. A mellplasztika általában egy hét munka kieséssel jár. A varratszedés 2 hét múlva esedékes. A teljes gyógyulás időszaka 3-4 hét.

Az emlő kialakított új formája tartós, de újabb szoptatás ismét lógást okozhat, ami miatt újabb műtét válhat szükségessé. Ezért a műtétet a tervezett gyermekek megszületése után ajánlatos elvégezni.

Gyakran előfordul, hogy a lógó mell méretén is változtatni kell. Néha a szoptatások utáni lógás a mirigyállomány elsorvadásával társul és protézis beültetéssel lehet csak ideális formát kialakítani. (Képgaléria2)

A plasztikai műtét összekapcsolható az emlő méretének csökkentésével (redukció), egyes esetekben egyéb ok miatt szükséges műtétekkel is.

 

 

További mellműtétek

Mell kisebbítése (redukció)
Mell nagyobbítás (szilikon prothézis)
Mell rekonstrukció (eltávolított mell felépítése)
Gynecomastia (nőies mell férfiakon)

Plasztika.net honlapcsoport