Szilikon képek (lógó mell)

Szülés után enyhén lógó mell korrekciója
Szilikon mellprotézis beültetés

A szoptatások jellegzetes változásokat okoznak a mell formáján. A mirigyállomány sorvad, a tartószalagok és a bőr megnyúlnak. A mellbimbó az alsó áthajlási vonal alá kerül. Ha nem elégséges a meglévő mirigyállomány a szülések után gyakran csak szilikon implantatum beültetésével tudjuk kialakítani a szép mellformát.
Milyen műtétre van szükség?
Csak a lógó mell korrekciójára vagy nagyobbításra is?
Ha a mellbimbó nincs a mell alsó áthajlási vonala alatt, akkor többnyire megoldható az eltérés megfelelő formájú és méretű szilikon implantatum beülteteésével.
Az anatomiai adottságoknak megfelelő természetes mellforma kiválasztásához kérjük a plasztikai sebész tanácsát. A testalkat, a mellkas formája, a mellkasfal szélessége, az emlőbimbók helyzete, a mell lógása befolyásolja az elérhető eredményt.
Az alábbi oldalon régebbi páciensekről készült műtét előtti és műtét utáni fotok különböző mértékű lógás után elérhető eredményeket mutat.

Nézegesse, hogy az Ön melle melyik műtét előtti formához hasonlít. Ez tájékoztathatja, hogy milyen eredmény elérése várható a szilikon implantatum beültetésével.

 

Szülések után sorvadt a mirigyállomány. Csepp alakú, koheziv gél protézis (FM 310) jól kitölti a hiányt. Nagyon természetes formát ad. A választott implantátum szélessége megfelel a mell szülés előtti szélességének. Metszésvonal a mell alatt.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

Korábbi kisebb kerek implantatum behelyezése után még szült két gyermeket a páciens. Az ismételt lógást implantatum cserével korrigáltuk. Nagyobb, csepp alakú, kiemelkedő formával érhető el szép és tartós eredmény. (FF 375 gr) Mell alatti metszésvonallal korrigálva.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

 

Magasabb egyénen nagyobb protézis kell hasonló hatás eléréséhez. Csepp alakú, kohézív gél (FM 350 gr) Megfelelően megemeli a mellbimbót is. Metszés csak a mell alatt történt.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

 

Nagyobb hiányt és lógást csak nagyobb és magas profilú implantatum tölt ki. Csepp alakú, koheziv gel (FF 375 gr)
Csak nagy méretű protézissel lehet kialakítani szép formát.  Ilyen méretű implantatumot nem feddnek el teljesen a saját szövetek. Előfordul, hogy az implantatum széle tapintható, később ezt saját zsír átültetésével lehet természetessé korrigálni.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

A mell szélessége is fontos szempont az implantaum választásnál. Csepp alakú, széles, koheziv gel (FM 350 gr). Metszés csak a mell alatt.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

Ezen a mellen jelentős bőrfelesleg is van. A bimbó körüli metszéssel az emelés lehetősége behatárolt. Megfelelő méretű protézisre van szükség kitölteni a volumen hiányt. Csepp alakú, magas profilú, koheziv gel (FF375 gr) metszésvonal csak a bimbó körül. Kiegészítő függőleges metszéssel lehetne még emelni a mell helyzetén, de a páciens ezt nem fogadta el, a minimális heget választotta inkább a legjobb elérhető forma helyett.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

 

 

 

Ekkora lógás korrekciója bőrkimetszést is igényel. A páciens csak a minimális hegvonalat fogadta el. Ez a bimbó körüli metszéssel és a bimbó megemelésével érhető el. Kisebb protézis további függőleges hegvonalat tenne szükségessé. Túlméretes csepp alakú, koheziv gel (FM 350). Közvetlenül varratszedés előtt, 10 nappal a műtét után. Ilyen nagy mellnek az ismételt meglógása várható néhány év múlva.
(Op: Dr. Bajusz Huba)

 

____________________________________________________

 

 

.

 

 

 

 

 

Ekkora mellek kialakítása
a klinikánkon nem cél.
Ha ilyent szeretne, kérem
forduljon más plasztikai sebészhez !

Plasztika.net honlapcsoport