Mell kisebbítése

Mellplasztika
"Mell redukció" - a mell méretének kisebbítése

A nagy méretű mell gyakran komoly gondot jelent  viselőjüknek. Vannak akiknek emiatt a napi életvitele soha nem képzelhető el melltartó viselése nélküll. A  társasági és esztétikai kényelmetlenség mellett a mell súlya a vállak és a hát fájdalmát okozhatják. A mell alatt a bőr ismétlődő gyulladása lehet a folytonos izzadás és dörzsölődés miatt.  Érthető kérés a mell kisebbítése még műtét árán is.

Plasztikai műtéttel a mell méretét jelentősen csökkenthetjük, és ugyanakkor a lógó mell formáját is korrigálni tudjuk.  A gyógyulás után modern öltözködés mellett is feleslegessé válhat a melltartó viselése, ami általában a legfőbb elvárás.
Lógó mell korrekciója után a műtéti metszéseknek nem feltűnő, diszkrét nyoma marad. A mellek kialakított új formája tartós.
A
méret kisebbítő emlőplasztikát mindig altatásban végezzük. Egy napos intézeti megfigyelés a műtétet követően általában szükséges. Néhány hétig kompressziós melltartó viselése javasolt. A mellplasztika általában egy hét munka kieséssel jár. A varratszedés 2 hét múlva esedékes. A teljes gyógyulás időszaka 3-4 hét.

Az emlő méretének kisebbítése történhet zsírszívással.
Ilyenkor csak a mell zsírtartalmából távolítunk el a mell mirigyállomány sérülése nélkül. Ez ajánlott azoknál akik még szoptatás előtt vannak!! Tudni kell azonban, hogy zsírszívással a mell mérete csak 20%-kal csökkenthető.
Szinte korlátlan a kisebbítés mértéke, ha műtéttel a mirigyállományból is eltávolítunk. A mirigyállomány operálása után viszont a szoptatás során szövődmény léphet fel. Szoptatás esetén a tejcysta kialakulása, a mell begyulladása  gyakoribb. Ilyen esetben a tejtermelést gyógyszeresen meg kell állítani.


További mellműtétek
   Mell kisebbítése (redukció)
   Mell nagyobbítás (szilikon prothézis)
   Mell rekonstrukció (eltávolított mell felépítése)
   Gynecomastia (nőies mell férfiakon)

Plasztika.net honlapcsoport